Evinizi taşımaya karar verdiniz ama ev taşımadan önce ne yapılması gerekli olduğunu bilmiyorsanız sizin için rehber niteliğinde blog yazımızı yazdık.Ev taşımak veya depolatmak isteyen sizler bu makalemiz sayesinde taşınmadan önce tüm gerekli işlemlerinizi kolaylıkla yapabileceksiniz .
Ev taşımadan önce yapılması gerekenler listesi taşınma sürecinde belki de sizi büyük bir yükten kurtaracak çalışma olacaktır.
Ev taşıma süreci baştan sona plan program gerektiren bir iştir. Taşınma süresince ev ya da iş yeri sahipleri karmaşık bir çalışma içerisinde olacaktır. İşin karmaşıklığı önemli ve yapılması gereken bazı hususların unutulmasına da sebep olabilmektedir. Bunun önüne geçmek için taşınma öncesinde yapılması gereken bütün çalışmaların bir liste haline getirilmesi ve eksiksiz hareket edilmesi gereklidir.
İşte detayları ile ev taşıma süreci öncesi yapılacaklar:
Ev Taşımadan Önce Yapılması Gerekenler
Evinizi taşımaya karar verdiniz, peki işin neresinden başlayacaksınız? Yeni ev hazır ve eskiden yeniye bir gidişatta karmaşık bir tablo ile karşı karşıyasınız… Adım adım taşınma sürecinde yapılması gerekenleri inceleyelim:
1- Yeni Evin Tadilat Süreci Tamamlanmalı
Taşınma öncesinde mutlaka yeni yaşayacağınız evin tadilat işlerini bitirin. Eşya girmeden boş bir evde yapılacak tadilat işleri çok daha kolay tamamlanacaktır. Bu sayede tadilat sırasında eşyalarınızın zarar görmesi ya da kirlenmesini önlemiş olursunuz.Tadilat işlemleri bittikten sonra tadilat yaptığınız kısımlara karton ve benzeri malzemeler serilerek korunmalı veya tadilat işlemi bittikten 1 hafta sonra ev taşıma sürecine girilmelidir böylece en az hasarla ev taşıma işleminizi yapmış olucaksınız .
2- Nakliye Firması Seçilmeli
Taşınma öncesinde mutlaka kaliteli bir nakliye firması ile anlaşmalısınız. Nakliye sektöründe çalışmaları ve güvenilirliği ile öne çıkmış firmalar iş yapmak taşınma sürecinde olası sorunların önüne geçecektir. Taşınma işleminin söz verilen günde yapılması, eşyaların sorunsuz şekilde nakliye aracına taşınması ve yeni adrese taşınması kaliteli bir nakliye firması ile mümkündür.İster eşyanızı bir evden başka bir eve taşıyın , isterseniz eşyalarınızı depolayalım.
3- Taşınacak Eşya Listesi Hazırlayın
Eski evinizde yer alan bazı eşyaları artık kullanmak istemeyebilirsiniz. Yeni evinize hangi eşyalarınızı götürmek istiyorsanız mutlaka bunların bir listesini hazırlayın. Taşınması esnasında karışıklık önüne geçmek ve pişmanlık yaşamamak için oldukça önemli bir ayrıntıdır. Her zaman bir plan yapmak iyidir en azından sizi yarı yolda bırakmaz .
4- Abonelik İptal ve Açma İşlemlerini Yapın
Eski evinizde üzerinize kayıtlı fatura aboneliklerinin mutlaka kaydını kapattırın. Yeni evde de su ve elektrik noktasında, özellikle kışın ısınma konusunda sorun yaşamamak için doğal gaz aboneliklerini eve geçmeden önce yaptırın.
5- Eşyalarınızı Paketleyin
Nakliye firmaları genellikle olası bir hasara karşı eşyaların paketlenmesini kendisi yapmak ister. Ancak anlaştığınız firma paketleme yapmıyorsa mutlaka eşyalarınızı taşınma günü öncesinde paketleyin.Eşya paketlemek derken ufak-tefek eşyaların paketlenmesini yapabilirsiniz.Örneğin bardak , çatal , kaşık gibi mutfak eşyalarının paketlenmesini yapabilirsiniz , büyük eşyaların paketlenmesi buzdolabı , koltuk takımı gibi eşyaları firmamız / firmalar yapmaktadır. Ufak-tefek eşyaların paketlemesini yapmak istemiyorsanız ya da yapmadıysanız firmaya kesinlikle bildirin firma sahipleride ona göre ambalaj malzemesi yollasınlar .
6- Boş Ev Temizliğinizi Yapın
Yeni evinize taşınmadan önce mutlaka yeni evinizi boşken temizleyin ve eşyalarınız geldiğinde sadece yerleştirme işi ile uğraşın.Evi temizlerken dikkat etmeniz gereken en önemli husus nakliyeciler eve ayakkabı ile gireceği için zemine poşet , karton vb zemin koruyucu serip evinizin kirlenmesini önleyebilirsiniz .
7- Taşınma Vakti!
Taşınma sürecinde geldik sona… Ev taşımadan önce yapılması gerekenler arasında en önemli detay, taşınma günü hakkında komşulara ya da bina sakinlerine bilgi verilmesidir. Taşınma esnasında oluşabilecek seslerden rahatsız olmalarını engellemek için öncesinde mutlaka bilgi verilmelidir. Ve özellikle nakliye aracının park edebileceği büyüklükte bir yer ayarlarsanız işiniz kolaylaşmı olur.