Eşya depolama, ev ya da iş yerlerinde kullanılmayan ve saklanması gereken eşyaların muhafazasını sağlamak üzere verilen hizmettir.
Eşya depolama şirketi alacağınız hizmetin uzun vadede kalitesini doğrudan etkileyecektir. Başarılı bir depolama işleminde eşyanın tamamının teslim alındığı gibi teslim edilmesi söz konusu olmalıdır. Alınan hizmetin sonunda hüsrana uğramamak için depolama şirketi seçiminde çok dikkatli olmak gereklidir. Bu bağlamda eşyalarınızı muhafaza edilmek üzere bırakacağınız deponun fiziki şartları çok önemlidir.
Peki eşya depolama hizmetleri için en çok dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Eşya depolama fiyat teklifi nasıl alınır? Eşya depolama sözleşmesi içerisinde hangi bilgiler yer almalıdır? Bütün bu hususları detaylıca inceleyelim:
Eşya Depolama Fiyat Teklifi Nasıl Alınır? Eşya Depolama Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Eşyalarınızı eşya deposunda muhafaza edecekseniz öncelikli olarak en güvenilir depolama firmalarından fiyat teklifi almalısınız. Ancak bu teklif sadece tutar içeren bir teklif olmamalıdır. Alacağınız fiyat tekliflerinde doğru kıyas yapabilmek için hizmet başlıklarının açıkça fiyat teklifinde belirtilmesi gereklidir. Her firma kendi hizmeti için bir tutar belirler ve bazı firmalar sadece işi alabilmek için dip fiyat verir. Ancak sonrasında müşteriye ekstra maliyetler çıkartarak bu fiyatı normalin üzerine taşır. Üstelik istenilen hizmet kalitesini sunmadan daha yüksek maliyette iş sunabilir. İşte bu durumlarla karşılaşmamak için mutlaka firmaların tekliflerinde belirtilen hizmetler iyi incelenmelidir.
Eşya depolama fiyatları için önemli etkenler; depolanacak eşyanın miktarı ve depolama süresidir. Uzun süreli depolama işlemleri her zaman daha uygun fiyata mal olmaktadır. Depolanması istenen eşya miktarı bazen bir koli bazen bir evin bir odası, tamamı ya da bir iş yerinin araç gereçleri olabilir. Bu nedenle her bir eşya miktarı için ayrı depo büyüklüğü gereklidir. Depolar ebatlarına göre fiyatlandırılmaktadır.
Eşya Depolama Şirketi Nasıl Seçilir?
Eşya depolama şirketi seçerken öncelikle depolarının fiziki şartlarını mutlaka yerinde görmelisiniz. Depoların havadar, nem ve rutubetten uzak olması oldukça önemlidir. 7/24 kameralı sistemde izlenen ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmış olması bir depo için olmazsa olmaz özelliktir. Yangın, sel ya da hırsızlık gibi durumlarda her türlü tedbirin alınmış olması depolama sürecinde eşyalarınızın güvende olmasını sağlayacaktır. Eşya depolama şirketi ise bütün bu hususlarda önlemlerini almış olmalı ve müşterisine bu tedbirlerini en başta belgeler ile ifade edebilmelidir.