‘’Depolanacak ev eşyaları nasıl paketlenmeli?’’ sorusuna vereceğimiz ipuçlarıyla sizlerde cevap verebilecek ve tüm depolanacak eşyalarınızı güvenle paketleyebileceksiniz.
Gerçekten işe yarayan ya da bir gün mutlaka kullanırım diye düşünerek alınan bütün eşyaların yer kaplamasından dolayı veya herhangi bir taşınma, seyahate çıkma, sonradan başkası için saklama gibi sebeplerinden dolayı paketlenmesi söz konusu olabilir. Lakin eşyaların paketlenme işlemlerinin çok dikkatli yapılması gerekilir. Çünkü bu eşyalar arasında televizyon, bilgisayar gibi hassas teknolojik cihazlar; bardak, tabak, ayna gibi kırılacak eşyalar ya da buzdolabı, mobilya gibi çok büyük eşyalar olabilir. Ama bütün bunlara rağmen her eşyanın uygun ipuçlarıyla paketlenmesi mümkündür. Bu ipuçlarıyla sizleri şimdi baş başa bırakalım.
Depolanması Gerekilen Ev Eşyalarının Paketlenmesi İçin İpuçları
- Depolanacak ev eşyaları paketleme işi yapılırken her şeyden önce eşyaların kullanım alanlarına göre kategorilize edilmesi gerekilmektedir. Eşyaların mutfak eşyaları, giysiler, tamir ekipmanları, bahçe araçları, teknolojik cihazlar gibi kategorilere ayrılması eşyaların paketlenip depolanmasından sonra kolaylıkla istenilene ulaşılmasını sağlayacaktır.
- Genel olarak bilinmesi gerekilen bir diğer ipucu paketlenecek olan eşyaların olabildiğince küçük hacimler haline getirilmesi olmalıdır. Hacmin küçültülmesi hem paketleme işini kolaylaştıracak hem de depolanacak alandan tasarruf sağlayacaktır.
- Her depolanacak ev eşyaları paketleri üzerine mutlaka o eşyanın ismi yazılmalıdır. Böylelikle bir eşyayı ararken başka bir eşyanın paketi açılıp boş yere zarar verilmeyecektir.
- Önemli ipuçlarından bir diğeri ise paketlemede kullanılan koliler ve naylonların sağlam olması gerekliliğidir. Koliler içerisindeki eşyaları taşıyabilecek güçte olmalı, korumak amacıyla eşyaların etrafında kullanılan naylonlarda eşyaları darbelere karşı koruyabilecek sağlamlıkta olmalıdır.
- Koliler içerisine eşya katılırken kolilerin içerisi taşıma ve istifleme sırasında çökme ve içeriğindeki eşyaya zarar gelme gibi sorunların oluşmaması için mutlaka tam bir şekilde, boşluk kalmadan doldurulmalıdır.
- Depolarda eşyaların rutubetten uzak kalabilmesi için eşyaların ve eşyaların katılacağı paketlerin ıslak ve nemli olmaması göz önünde bulundurulmalıdır.
- Özellikle kırılması muhtemel olan eşyaların paketlenmesi yapılırken eşyaların tamamı tek tek patlayan boşluklu naylonlarla sarılmalı ya da eşyalar küçük paketlerin içerisine katıldıktan sonra paketin içerisi gazete gibi sarsıntıyı engelleyecek araçlarla doldurulmalıdır.
- Yatak, mobilya, vitrin gibi büyük eşyalar eğer mümkünse mutlaka parçalarına ayrılarak olabilecek en minimum hacimde paketlenmelidir.
- Teknolojik cihazların kapalı dahi olsa birbirinden etkilenmesi söz konusu olabileceğinden birbirinden ayrı ve kalın bir şekilde paketlenmesi yapılmalıdır.
- Depolanacak ev eşyaları paketleri üzerinde mutlaka paketin içeriğine göre uyarı işaretleri yapıştırılmalı ya da yazılmalıdır.
- Nevresim, battaniye, giysi gibi tüm pamuk ve keten eşyaların bulunduğu paketlere böcek oluşumunu engellemek için kimyasal içermeyen kokulu naftalinler eklenmeli ve paketleme işlemi bu şekilde tamamlanmalıdır.
- Paketler mutlaka sıkıca bağlanmalı, koliler en az bir tur koli bandıyla sıkıca bantlanmalıdır. Mümkünse paket ve koliler sızdırmaz ve su geçirmez özelliği bulunan plastik torbalara katılmalıdır.
- Paketleme işlemi yapılmadan önce mutlaka paketlenecek tüm eşyalar olası kokulara karşı uzunca süre havalandırılmalı, varsa toz ve kirden arındırılmalıdır.